En roddsäsong är till ända

Eller rättare sagt, den officiella roddsäsongen är till ända. Men ännu kan hugade roddare samlas och ro när vädret är lämpligt. Två stiliga kyrkbåtar väntar på ivriga roddare, dock inte färdigt som här på vattnet.

Två båtar gjorda för att ros..

Intresserade roddare får komma överens om tid och rum samt hur man får båtarna på vattnet och upp igen efter rodden och på så sätt står klubbens båtar till medlemmarnas användning ännu några veckor innan vi sätter in dem för vintern. Men för den goda saken skull finns det skäl att hålla Lillemor och/eller Cajus informerade om rodden i förväg.

Trots att vi av förekommen anledning inte kunnat ordna den traditionella roddagen denna sommar och blivit tvungna att inhibera vår planerade roddutflyck till Dalsbruk på grund av ”tropisk” hetta så vill vi påstå att vi haft en fin roddsäsong. Bra uppslutning, vi har rott med två kyrkbåtar alla roddträningar förutom den första då vi rodde med en mixed båt. Den lilla ersättande utflyktsrodden till Rousal Brygghus blev ju lyckad trots något hårt väder under en del av rutten. Den goda maten och läskande drycken kompenserade gott det lilla obehaget med hårt väder.

Det har ibland varit svårt att hitta sittplats på Rousal Brygghus i sommar

Roddsäsongen har även bjudit på en del trevliga överraskningar. Kaffet i Bredviken efter maten på Rousal Brygghus blev en trevlig liten överraskning för roddarna på utflykten. Lillemors korg med stickade tröjor gjorde kaffestunden lite varmare och trevligare trots pålandsvinden. Och enligt önskan fanns det även annat värmande att tillgå så att roddturer hem gick lite lättare i medvinden.

Även roddträningen den 17 juli bjöd på överraskning. Från att vi först rodde ”fel” väg runt Hitis till att vi helt ”apropå” blev invinkade till Kims familjs brygga vid Tjäruholmen och bjöds på lämpligt kylda drycker. En ”ex tempore” drickapaus som satt perfekt efter en varm rodd Hitis runt.

Skummande förfriskningar efter en varm rodd fel väg

Men överraskningarna tog inte slut där. Vid säsongsavslutningen den sista juli fick kyrkbåtarnas coxar order om att efter en sväng fram till Kyrksundet styra kosan mot Klemets brygga vid Byaholmen för ett säsongavslutande glas bubblande med lite salt tilltugg. Roddklubben tackar överraskningens värdinna Elvi för ett välredigerat avslut av den officiella roddsäsongen samt värdarna Maria och Jonas som visade sitt bastubygge.

En bubblande avslutning på roddsäsongen

Roddklubben tackar och bockar för alla trevliga överraskningar under säsongen.

Ifall väder och vind det tillåter siktar vi ännu på en sista roddturer – en månskensrodd innan det blir dags att sätta in kyrkbåtarna för vintern…

Tack för en fin roddsäsong…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: